split level – efce

De parkeergarage is van ’t type ‘Split Level’. Wat betekent dat je – eenmaal geparkeerd – vanuit je auto halve benen voorbij ziet lopen, vanaf de knie naar beneden. Laarzen en instappers en werkschoenen en muiltjes en hakken.

Intussen vertelt iemand op de radio dat Radovan Karadzic meent dat de werkelijkheid beter benaderd wordt als we nu eens alles wat er gebeurd is precies omkeren.

Zoals die platen van de Beatles, waarvan vroeger wel gezegd werd dat de ware betekenis alleen gehoord kon worden als je ze achterwaarts afluisterde.

Of misschien ging ’t zo, buiten het zicht van de camera’s: wonden ritsen dicht, lijken slaan de ogen open, lopen achterwaarts weg van de rampspoed en gaan letterlijk zoals ze gekomen zijn, op weg naar een mooie toekomst als kleuter en uiteindelijk zachtjes wegslapend in de geborgenheid van hun moeder.

Karadzic – die is psychiater geweest en president met een gek hoedje op en later ook wel gebedsgenezer, dus die heeft mogelijk wel gekkere dingen meegemaakt, waardoor het in zijn ogen misschien niet eens zo’n slechte verdediging is. Meer waarschijnlijk is dat ie helemaal geen verdediging heeft voorbereid, maar in een manische bui Slaughterhouse 5 tien keer achter elkaar heeft gelezen.

Oh nee, dat was ik zelf.

Het is druk hier, met halve benen die allemaal dezelfde kant op lopen, wat haast niet mogelijk kan zijn, want dan zou de garage toch binnen de kortste keren helemaal vol- of juist leeg moeten zijn?

Ik denk dat ik naar zweet stink. Of naar iets wat hier in de auto ligt te rotten.

Ik moet weg. Maar eerst bel ik m’n afspraak af. Ik zeg dat ik op straat zit bij een kind met een niet te stelpen bloedneus en dat we wachten op een ambulance die maar niet komen wil. Zulke dingen gebeuren tenslotte. En wat voor mens zou je zijn als je dan de helpende hand niet toestak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente bijdragen

Recente reacties

Cookies?
Cookies = OK