vreemde sujetten – robert s. van hoek

Behalve den man die den Kalverstraat den mooiste plek van Rotterdam vond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die dacht dat hij voor het kantongerecht speciaal naar zuidelijk China moest afreizen, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die zonder ooit een druppel alcohol te hebben gedronken toch met een stevige bierbuik door het leven ging, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die zijn broodje shoarma altijd zonder welke saus dan ook at, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die blij was toen Ajax in 1995 den Europa Cup 1 won, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die bij een concert van gangsta rappers in den Bijlmer Bierzaal verweesd om zich heen keek en constateerde dat er in het geheel niets uit Goethes Faust werd voorgedragen, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die alle Hyves-pagina’s met aantrekkelijke vrouwen bezocht, hun foto’s met zijn linkermuis aanklikte, hun afbeeldingen in overzichtelijk gerubriceerde mapjes opsloeg, ze op hoogwaardig fotopapier liet afdrukken, liet inlijsten en vervolgens op marktplaats.nl te koop aanbood, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die erop stond alle films uit den gendarme-cyclus met Louis de Funès in den hoofdrol niet ondertiteld, maar slechts in het Duits nagesynchroniseerd te zien en dan nog slechts op ZDF maar nimmer op den ARD, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die in den hoedanigheid van eindredacteur in een artikel van mijn hand ongevraagd en onbesproken den beginzin zo wijzigde dat er stond dat den aanleg van den Tweede Maasvlakte in juni 2008 toch echt was begonnen, waarmee – en dan nog onbedoeld, hoe treurig – in het stuk een redelijk knetterende canard stond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die op den vraag van Sophia Loren of hij met haar wilde dansen bits reageerde met den opmerking dat er in al zijn relatieadvertenties toch werkelijk duidelijk stond dat hij wél een bar-, maar geen danstype was, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die na een afgewezen subsidieaanvraag door den gemeentelijke dienst Kunst & Cultuur gelijk een volbloed copycat als represaille in zijn zwarte Suzuki Swift een meute onschuldige koningshuisgezinden omver reed, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Hoewel?

Behalve den man die van mening was dat pornofilms moesten zijn voorzien van gelaagdheid en dubbele bodems, een uitgekiende plot dienden te bevatten en in retrospectief moesten worden verteld, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.

Resumerend kunnen wij stellen dat den uitvreter nog lang zo’n rare kwibus niet was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente bijdragen

Recente reacties

Cookies?
Cookies = OK