Openbaar debat over de nieuwe Dichter des Vaderlands

Driek van Wissen debatteert vanavond, onder leiding van uitgever Vic van der Reijt, in Groningen met Bas Kwakman, directeur van Poetry International. Aanleiding is verkiezing van de nieuwe Dichter des Vaderlands (DiDeVa). Voorafgaand aan het debat wordt de bundel Voor het vaderland weg gepresenteerd met een keuze uit de gelegenheidsgedichten die Van Wissen de afgelopen vier jaar heeft geschreven.

Zittend Dichter des Vaderlands Van Wissen heeft grote bedenkingen bij de veranderingen die onder leiding van Poetry International zijn doorgevoerd om tot een nieuwe DiDeVa te komen. Tijdens het openbare debat wordt onder meer gediscussieerd over de eisen die aan een DiDeVa worden gesteld, over de vraag waarom goede poëzie onbegrijpelijk zou moeten zijn en over mogelijke problemen bij de nieuwe verkiezingsprocedure.

De organisatie van het debat is in handen van Sociëteit De Sleutel. Aanvang van het debat is 20.30 uur aan de Noorderhaven 72 in Groningen. De presentatie van Voor het vaderland weg is om 19.30 uur. Toegang is gratis.

Zie ook www.dichterdesvaderlands.nl

Met dank aan Woest en Ledig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente bijdragen

Recente reacties

Cookies?
Cookies = OK