feestmenu – gronama

‘Gekookte mens op een bedje van kruidige sla’


Benodigdheden:
1 mens, bij voorkeur aan de mollige kant, de biologische variant
500 ml angstzweet
500 ml water
1 knaloranje sinaasappel, opgepoetst voor de gelegenheid
1 papieren puntzakje met kruidnagelen
1 fles dure rode wijn
10 soeplepels luxe Mediterraanse kruiden
1 kilo verse ruccola
1 kilo verse veldsla
100 plakjes geitenkaas met honing
1 design karafje extra-goede olijfolie
meer dan voldoende verse pecannoten
meer dan voldoende vers zeezoet
diverse diepvrieszakjes van goede kwaliteit

Bereiding:
Kook na een flinke klap met de moker de bewusteloze mens, met fraaie sinaasappel vol kruidnagelen in de mond, tien minuten in een mooie, dure Franse kookpan met een flinke bodem water, angstzweet, een royale scheut dure rode wijn en een overweldigende hoeveelheid Mediterraanse kruiden. Serveer de gekookte mens vervolgens in een grote, ovale schaal met bij voorkeur handgeschildere bloemdecoraties, op een zacht bedje van verse ruccola, veldsla en plakjes geitenkaas met honing. Giet vlak voor het serveren er nog een royale scheut delicatessen-kwaliteit olijfolie overheen en bestrooi het geheel tenslotte rijkelijk met versverbrande pecannoten en grofgemalen zeezoet. Eventuele restjes voor bijvoorbeeld uw hond kunnen na afloop van het luxueuze, copieuze diner zonder problemen worden ingevroren en zijn dan maximaal twee maanden voor uw trouwe viervoetertje houdbaar

Smaakwijzer: Categorie 4, intens van smaak, zgn. smaakpupillenprikkelend spijs

Wijnwijzer: Iedere prijzige rode wijn met enigszins nootachtige afdronk voldoet

Moodwijzer: Trakteer uzelf op moodstand ‘levensgenieter die bewust wil en kan kiezen voor iets heel anders’

Kledingwijzer: Mannen: black, vrouwen: strak, mannen: loopschoenen, vrouwen: zitschoenen, beiden: grote zonnebril en fopneus

Muziekwijzer: Lou Reed, Berlin of Mantovani, Zelfgekeyboard

Gespreksstof cq discussiewijzer: Middeleeuwse frietliteratuur of De invloed van blauwe wijnen op de alg

Slagingskans avond: 52%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente bijdragen

Recente reacties

Cookies?
Cookies = OK